dijous, 7 de novembre del 2013

Crònica CAMPIONATS DE CATALUNYA UNIVERSITARIS UB 2013/14.


Avui s’ha dut a terme la primera jornada dels Campionats de Catalunya Universitaris de rugbi a 7 a les instal·lacions esportives de la UB. El Campionat femení es realitzava durant tot el matí, des de les 9h, deixant pas, a les 13:30h al torneig masculí.

Els equips femenins de les universitats que hi han participat, han sigut els següents: UB (U. de Barcelona), UPF (U. Pompeu Fabra), UAB (U. Autònoma de Barcelona), UdG (U. de Girona), UVic (U. de Vic), URL (U. Ramon Llull), UdL (U. de Lleida), UPC (U. Politècnica de Catalunya), URV (U. Rovira i Virgili) i UiC (U. Internacional de Catalunya). La competició estava organitzada en 3 grups, on els diferents equips del grup han jugat entre ells.

El GRUP A, l’integraven la UB, UPF i UAB. La UB, universitat guanyadora de les últimes edicions dels Campionats de Catalunya, integrada per algunes jugadores federades d’equips com l’INEF de Barcelona, el Gòtics R.C o el CEU/Hospitalet, tot i que també comptaven amb jugadores no federades, han guanyat els dos partits que han disputat, primer contra l’equip de la UPF (26-0), i després contra la UAB per 29-7. El partit que han jugat UPF i UAB, dos equips amb jugadores més noves, però que també comptaven amb alguna jugadora federada, de l’INEF de Barcelona, el Sant Cugat, o bé del CEU/Hospitalet, ha estat més igualat, però s’ha decantat finalment per una marca a favor de l’Autònoma deixant el marcador ajustat en 12-17.

El GRUP B l’integraven la UdG, UVic i URL. El primer partit del grup, un clàssic entre la Universitat de Girona i la de Vic, ha estat força igualat, tot i que, s’ha acabat decantant per les de la plana per 10-17. Les de Vic, que han portat un equip amb diverses integrants federades al GEiEG, han aprofitat la seva experiència davant de les gironines que, excepte dues jugadores que també militen al federat de Girona, duien un equip amb jugadores molt noves, però amb força projecció. Les garrines de Vic han guanyat el seu segon partit davant la URL per un clar 29-0. L’últim partit del grup, UdG contra URL, ha estat més igualat, i ha deixat el marcador en taules, 10-10, deixant la UdG com a segona de grup.

En el GRUP C, hi havia la UdL, UPC, URV i UiC. La Universitat de Lleida, contant amb 14 jugadores, algunes d’elles integrants del federat de Catalunya la Nova, del GEiEG i del Toro R.C. de Mallorca, ha guanyat tots els partits, primer contra la UPC (22-0), contra la UiC (0-12) i també contra la URV per 31-0. La UPC, que ha acabat com a segon de grup, perdent només contra les lleidetanes, ha guanyat contra les tarragonines de la URV per 21-0 i contra la UiC per 5-12. El partit que a primera hora ha enfrontat les universitats de URV i UiC s’ha decantat per aquestes últimes per un 20-0.

Destacar que la UiC participava per primera vegada als Campionats de Catalunya portant un equip femení, un equip, que de moment l’integraven 8 jugadores, la majoria d’elles de nacionalitat francesa, i que ha fet molt bon paper igual que totes les universitats integrants del torneig, que han ofert un gran matí de rugbi. I també agraïr l’arbitratge a en Josué García i Xavi Anta.

Però com a punt negatiu d’aquesta edició i jornada dels campionats, una opinió expresada per els diversos equips participants, ha sigut la falta de menjar i/o fruita que durant els últims anys s’havia proporcionat als equips, ja que al fer molta calor, inpròpia del mes de novembre, les jugadores necessitaven algun aport de sucre al llarg de tot el matí, i no s’havia avisat que no hi hauria fruita. Amb això també s’ha trencat la típica tradició rugbística del tercer temps, on els jugadors i jugadores rivals després del partit comparteixen una estona de menjar i de beure.

Les jugadores del GEiEG que han participat als Campionats de Catalunya Universitaris han sigut:

Àligues de la UgG: Clara Castellvell, Mireia Costa i Anna Arnau (entrenadora en funcions).

Garrines de la UVic: Mònica Ramírez, Elisabet Martínez (entrenadora), Eva García, Judith Vélez, Gemma Torrebadella, Maria Sort i Gisela.

Llimaques de la UdL: Alba Alarcón i Ana Ibáñez.

ENHORABONA A TOTES!

Per a totes!!

Per a les que juguen, per a les que s'ho miren,
per a les que corren, per a les que empenyen,
per a les que entrenen extra i les que no,
per a les veteranes, per a les novates,
per a les que trenquen, per a les que xuten,
per a les que plaquen i són placades,
per a les universitàries i les que ja no!
Per a les entrenadores, per a les lesionades,
per a les que han arribat noves,
per a les que venen en camí i les que ja no hi són,
per a les que disfruten, per a les que pateixen
per a les motivades, per a les lluitadores,
per a totes...
però en especial per tu...