dimarts, 20 de gener del 2015

Victòria de l'equip de Divisó d'Honor i DEBUT de l'equip de Copa!

Divisió d'Honor:

El primer equip femení de la secció de rugbi del GEiEG ha aconseguit avui, en el camp del Complutense-Cisneros de Madrid, la segona victòria a la divisió d'honor femenina, després de dos partits disputats, per un resultat de 0-29 i amb 10 punts, lidera en solitari la divisió d'honor femenina (DHF). Malgrat el resultat, les grupistes han tingut moltes dificultats per trencar el partit i només la constància ha fet que les locals sucumbissin a la superioritat gironina, en el tram final del partit.

La primera part no va ser gaire bona per part de l'equip del GEiEG. Moltes possessions perdudes feien que els metres que aconseguien avançar, no "sumessin" per acostar-se a línia de 22 primer i de marca, després. Les madrilenyes, sense aprofitar aquestes avantatges tampoc sumaven. Va ser el quadre que entrena Coral Vila, que en la primera arribada a línia de 22, va aprofitar-ho per aconseguir la marca. El GEiEG no estava amb la clarividència de la setmana anterior, també degut a que el camp estava molt pesat i per tant, gens favorable a les grupistes. Malgrat tot, en el minut 17, les gironines van aconseguir una segona marca, al costat del banderí, que les donava una mica d'aire. El joc no era bo, les pèrdues de pilota eren constants, els cop de càstigs també, però al descans es va arribar amb el 0-10.

La segona part va començar com la primera. Encadenament d'error grupistes no aprofitats per les locals, però les grupistes que estaven en el camp varen començar a portar a terme el joc "al peu" que havia recalcat la seva entrenadora en el descans. Això va donar els seus fruits i poc a poc, el Complutense Cisneros va anar perdent força, permetent que el domini grupista fos determinant perquè primer sumessin una nova marca amb transformació (0-17) i ho repetissin cap el minut 60 (0-24). En aquest moment el GEiEG aconseguia el punt bonus ofensiu, però no va deixar d'insistir amb el seu joc (no tant vertical com la setmana anterior contra el Majadahonda) per aconseguir el cinquè assaig i col.locar el que seria el definitiu 0-29.

Al acabar el partit Coral Vila analitzava el partit dient: "no hem fet un bon partit. A diferència de la setmana passada, ni hem estat tant verticals, ni hem tingut tant clares les idees, cosa que això ha comportar donar moltes facilitats al rival i nosaltres patir de valent". L'entrenadora gironina afegia "no hem estat mai còmodes en el camp, que estava molt pesat i no ens afavoria, però a la que hem començat a utilitzar els peus, hem començat a dominar i això s'ha notat".

El GEiEG amb aquesta nova victòria amb bonus es situa líder de la DHF.

Copa Catalana:

"La secció de rugbi del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) tornarà a fer història aquest cap de setmana: tindrà dos equips femenins en competició. Es tracta d'una fita que fins ara, a la resta de l’estat, només havia assolit l'Olímpico Pozuelo." (Ara.cat)

Aquest cap de setmana aquest nou grup de jugadores s'ha estrenat, en la seva gran part, a la lliga de Copa Catalana. Al camp del Sitges, van patir la seva primera derrota 52-0 amb un somriure a la cara. Amb la il·lusió d'haver disputat el seu primer partit per moltes, i haver-ho fet molt bé. Com les paraules d'algunes veteranes grupistes a l'entrenament de divendres, el que es va viure el dissabte va ser el fruit de molt d'esforç de molta gent durant ja fa 10 anys. D'un petit grup d'universitaries que va començar innocentment i que segueix evolucionant després de tans anys. 
Moltes felicitats a totes les debutants!!!


Enllaços:

Per a totes!!

Per a les que juguen, per a les que s'ho miren,
per a les que corren, per a les que empenyen,
per a les que entrenen extra i les que no,
per a les veteranes, per a les novates,
per a les que trenquen, per a les que xuten,
per a les que plaquen i són placades,
per a les universitàries i les que ja no!
Per a les entrenadores, per a les lesionades,
per a les que han arribat noves,
per a les que venen en camí i les que ja no hi són,
per a les que disfruten, per a les que pateixen
per a les motivades, per a les lluitadores,
per a totes...
però en especial per tu...